2010. június 22., kedd

Sors gyűrű

Sokáig nem jelentkeztem és töltöttem fel új munkákat az oldalra, mert alkottam. Ennek a hétnek az egyik friss gyümölcse ez a különleges tibeti sors csomós gyűrű.

Tanuló éveim alatt, az iskolában volt egy olyan feladatunk, hogy ezüst doboz, szelence fedelére kellett terveznünk színes motívumokat, tűzzománc mintákat. Akkor tanulmányoztam át a keleti szőtteseket és ezeknek a formavilágából merítettem ihletet. Ott bukkantam rá az akkor még alig ismert, mára már eléggé elterjedt tibeti sorscsomóra. A hosszú élet és szerencse szimbóluma. Többféle változata is van a végtelen fonatnak, sőt sok más ősi kultúra is használta, a magyaroktól kezdve a Keltákig. Mára már sok-sok végtelen sorscsomót alkottak a művészek, grafikusok is, de mindegyik ebből a gyűrűn is használt sorscsomóból ered.

A motívumot egy vastag ezüst lemezből fűrészeltem és faragtam ki, hogy elnyerje plasztikusságát. A gyűrű sin része egy szép visszahajtott kecses, filigrán szoliter formából áll.

A gyűrű különleges és érdekes formája ellenére kényelmesen hordható. Nem akadós! Ki lett próbálva kislány hajon, kötött pulcsin, női sálon.

Ajánlom minden hölgynek, aki szereti az egyedi, különleges, modern, de mégis rusztikus ékszereket.

Pár különböző méretet készítettem, így méretválaszték is van belőle. Természetesen a névjelemmel és mai hivatalos magyar fémjellel van ellátva!

A negyedik kép egy új fotó a gyűrűről. Most már egy kicsit vastagabb gyűrű sinnel készítem, mert túl vékonynak bizonyult az eredeti tervezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése