2011. december 27., kedd

A Holdbárka


Ha Védákban leírt ciklikus vízözön jelenséget teljesen szó szerint értelmezzük és hipotetikusan elfogadjuk, akkor több, a korunk tudósai által feltett és megválaszolatlan kérdésekre is válaszokat kaphatunk.
Ezeknek a kérdéseknek a körébe tartozik, az univerzumban, szinte "mindenütt" jelen lévő víz. Mind a Holdon, mind a Marson és más bolygókon való víz jelenléte kényes témaként ékelődik be a tudományos világképekbe, mert amint kiderültek ezek a jelenségek, hogy a víz szinte mindenhol megtalálható valamilyen formában, át kell dolgozni korunk tudósainak az adott bolygóra vonatkozó tudományos és szintén hipotetikus keletkezéstörténeteket.
Számomra semmivel sem fantasztikusabb egy olyan elképzelés, feltevés, hogy az univerzumban van egy ciklikusan ismétlődő természeti jelenség, mikor a bolygóközi teret víz árasztja el, mint az a tudományos hipotézis, hogy a Földre, Holdra stb. üstökösök által érkezett a víz. Számomra mindkét feltevés fantasztikus.
A súlyozottság szempontjából mégis hajlandóbb vagyok inkább az emberiség ősi mítoszai felé fordulni, mivel nagyon sok bennük a közös vonás és túlmutat azokon a szintén csak hipotetikus magyarázatokon, amiket korunk tudósai gondoltak ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése