2011. december 27., kedd

Noé és bárkája


Azért írom a vízözönt természeti jelenségnek, mert a védikus irodalomban ciklikusan, földi idővel mérve hatalmas időközönként, de ismétlődve jelentkezik ez a víz általi részleges pusztítás.
Bár a mítoszok mindig Isten büntetésének írják le a történéseket, ha jól átgondoljuk a dolgot, akkor ez nem egyeztethető össze a ciklikussággal. Vagy kénytelen vagyunk ciklikus, ismétlődő büntetésként felfogni. Valamint ott is hibádzik a dolog, hogy nem mindig van prioritása az emberiség lezüllésének, tehát az Isten nem azért küld vízözönt, mert az emberiség elfajzott. Nem minden mítoszban ez az oka a vízözönnek. Több esetben is csak van, csak lesz vízözön és az, hogy az akkori emberiség a mögötte álló hatalmas időbeli történelmében elkerülhetetlenül elért egy lezüllött stádiumot csak másodlagos szempont.
Mivel a vízözön csak részlegesen pusztítja el az univerzumot, a felső bolygórendszerek intelligenciái kiválasztják a számukra legértékesebb genomokat, akik majd a pusztítás után ismét betelepítik, benépesítik a középső bolygórendszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése